Camping de Hoef Budel

OMGEVING

34aSmokkelmuseum ongeveer 1 km
Markt 22A, 6021 CE Budel
www.smokkelmuseumcranendonck.nl
Deze streek, gelegen op het de landsgrens van Nederland en België en op grens van de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant, staat bekend om de vele smokkelpraktijken van haar inwoners in vroeger tijden. In alle 6 dorpen van de huidige gemeente Cranendonck zijn verhalen bekend van bewoners, soms hele families, die zich jarenlang met smokkelen bezig hielden. Die “gewone” smokkelpraktijken zijn door het wegvallen van de Europese binnengrenzen grotendeels verdwenen.

De Immenhof ongeveer 1 km
Broekkant 83, 6021 CV Budel
www.wilgenroosje.nl
De Immenhof is het bezoekerscentrum van de Budelse bijenhouders vereniging met een vrij toegankelijke tuin.

Kempen Airport ongeveer 2 km
Luchthavenweg 20, 6021PX Budel
www.kempenairport.nl
Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor recreatie- en zakenvluchten.
Op 26 Juli 1970 is Kempen Airport officieel geopend onder de naam “Luchtvaartterrein Budel”. Het vliegveld wordt door de minister van verkeer en waterstaat aangewezen als openbaar internationaal luchtvaartterrein. Vliegtuigen kijken kan onder het genot van een hapje of drankje bij Brasserie/Restaurant “De Coockpit” www.decoockpit.nl

31

Wandelen door Budel-Dorplein ongeveer 3 km
www.dorpleinuniek.nl
Dat Budel-Dorplein bijzonder Uniek is, weten inmiddels veel mensen. Dat je er kunt wandelen in prachtige natuur en cultuur is ook wel bekend.
Maar waarom heeft Dorplein zoveel bijzondere huizen? Welke relatie heeft Dorplein met de zinkfabriek aldaar? Waarom heeft Dorplein, voor zo’n klein dorp, zo’n brede hoofdweg? Of kort samengevat, waarom is Dorplein aangewezen als beschermd dorpsgezicht?
Antwoord op deze vragen krijg je als je met een wandelkaart ( verkrijgbaar bij verkooppunten; De Schakel en Jorines theetuin in Budel-Dorplein en bij VVV Cranendonck) of onder leiding. Iedere laatste zondag van de maand is er een rondleiding met gids door Budel-Dorplein.

St. Benedictusabdij De Achelse Kluis ongeveer 6 km
De Kluis 1, 3930 Hamont-Achel, België
www.achelsekluis.org
De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de ‘Achelse Kluis’, ligt op de grens tussen Noord-Brabant (Nederland) en Noord-Limburg (België) De plek is eeuwenlang een oord van gebed en spiritualiteit geweest. Een herberg is gevestigd in de omgebouwde voormalige stallen. Nu zijn er ruime zalen en een uitgebreid zonneterras. Bovendien is er de bijzonderheid, dat de herbergzaal uitzicht biedt op de brouwketels van de brouwerij. De herberg biedt een keur aan warme dranken en frisdranken, diverse broodjes, abdijsoep, gebak, eigengemaakt trappisten-ijs (zonder alcohol) en niet te vergeten: de eigen Achel Trappist.

INFO- DEN DRAAD bezienswaardighedenDen Draad – Hamont-Achel ongeveer 4 km
De elektrische grensafscheiding tussen België en Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Duitsland viel in 1914 op brutale wijze het neutrale België binnen. De grensbewoners, zoals die van Hamont-Achel kregen het hard te verduren door de aanleg van een hermetische afsluiting van de grens. De Duitse bezetter wilde elk contact met het vrije Nederland beletten en plaatste hiervoor een dodelijke elektrische versperring langs de grens. Sinds 2000 staat in Hamont-Achel een reconstructie (aangepast in 2015) van “Den droad” zoals deze in de volksmond wordt genoemd. Langsheen deze reconstructie staan infoborden die je extra info verstrekken over de oorspronkelijke constructie in 1916. Twee wandellussen :
3,2 km (vertrek aan de Ezel)-8,8 km (vertrek aan de Achelse Kluis of aan de Ezel)


30Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man ongeveer 7 km
Geurtsvenweg 4, 6006SN Weert
www.nmcweert.nl
Het Natuur- en Milieucentrum is toegangspoort tot het fraaie park De IJzeren Man. Een zeer afwisselend gebied met vennen, beekjes, stuifzand, heide, loof- en naaldbos.
In het centrum valt veel te beleven en te zien, zoals opgezette dieren die je allemaal mag aaien.

Openluchtmuseum Eynderhoof ongeveer 17 km
Milderspaat 1, 6034 PL Nederweert-Eind
www.eynderhoof.nl
Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900. Eynderhoof is gelegen in de mooie landelijke en groene omgeving van het dorp Eind, gemeente Nederweert. In dit museum is veel te zien, te beleven en te ondernemen voor jong en oud. Spelen, eten, drinken, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen.

Kasteel Heeze ongeveer 19 km
Kapelstraat 25, 5591 HC Heeze
www.kasteelheeze.nl
Kasteel Heeze is een van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. Onder andere vanwege de unieke ligging van het geheel omgrachte kasteel, temidden van een prachtig natuurlandschap in de nabijheid van de Strabrechtse heide en de veelal 18de eeuwse inrichting van het Kasteel, die door de eeuwen heen intact is gebleven. Tegenwoordig is het kasteel, in het seizoen, opengesteld voor rondleidingen. Kasteel Heeze is een van de laatste bewoonde kastelen van Nederland

 Stichting Vrije Recreatie  VVV Cranendonck
 Kampeer Centrum Budel  Vodeg Camper Products B.V.
 Van Cranenbroek  Kempen Airport
 Enkele Restaurants : 
 LunchTime bij Mirte  De Brasser
 Chinees restaurant Kota Radja  Restaurant De Bonte Os
 Miranda Fotografie
 Politie Cranendonck  Huisartsen Praktijk Budel
 Adressen zwembaden in de buurt :
Zwembad ’t Ekkerbad
Sportlaan 1
6021KA Budel.
Zwembad ‘Dommelslag’
Weidestraat 12
3900 Overpelt (België)